Hrachová kaše s klobásou

Autor: redakce <okrecepty(at)gmail.com>, Téma: Luštěniny, Vydáno dne: 22. 11. 2007

400 g sušeného hrachu
40 g másla nebo oleje
25 g hladké mouky
250 ml mléka nebo vody
50 g slaniny
4 klobásy
2 střední cibule
sůl, pepř, majoránka
2 stroužky česneku

Hrách přebereme, opereme a namočíme přes noc ve studené vodě. Druhý den vodu slijeme a hrách povaříme v malém množství čisté vody na mírném plameni doměkka.
Mezitím si připravíme z másla a mouky jíšku, a také oloupeme a na kolečka nakrájíme cibuli a na kostičky slaninu. Měkký hrách prolisujeme přes síto, zahustíme světlou jíškou zředěnou mlékem, osolíme, opepříme, přidáme prolisovaný česnek a majoránku a spolu vše ještě krátce povaříme (asi 5 minut).
Klobásy nařízneme a opečeme na pánvi. Hrachovou kaši rozdělíme na talíře, ozdobíme klobásou a osmahnutou cibulkou s vyškvařenou slaninou.