Rizoto s vepřovým masem a hráškem

Autor: redakce <okrecepty(at)gmail.com>, Téma: Rýže, Vydáno dne: 18. 11. 2007

600 g vepřového masa (plecko)
350 g rýže
1 velká cibule
olej
2 lžičky sladké mleté papriky
sůl, špetka pepře
1 plechovka steril. hrášku

Nadrobno nakrájenou cibuli zpěníme na oleji, přidáme na kostky nakrájené maso, zasypeme paprikou a orestujeme. Potom zalijeme horkou vodou, osolíme, dáme špetku pepře a pod pokličkou dusíme doměkka.
Rýži propláchneme a dáme vařit do osolené vody.
Když je maso měkké a voda vydušená, přidáme k němu uvařenou rýži a steril. hrášek. Vše důkladně promícháme.

Podáváme s hlávkovým či jiným salátem, chutná i se steril. okurkou.