Dušená mořská štika na pórku

Autor: redakce <okrecepty(at)gmail.com>, Téma: Dary moře, Vydáno dne: 16. 11. 2007

600 g filetů z mořské štiky
sůl
špetku kmínu
3 lžíce oleje
větší pórek
1 cibuli
40 g másla
1 lžíci polohrubé mouky
špetku drceného pepře

Filety z mořské štiky opláchneme, osušíme, po případě zbavíme i kostiček. Osolíme je, položíme do pekáčku s olejem, posypeme kmínem a po obou stranách opečeme.
Podusíme a po 5 minutách přidáme na kolečka nakrájený omytý pórek a cibuli. A vše ještě asi 10 minut dusíme. Hotové filety vyndáme z pekáčku, do kterého přidáme máslo, zaprášíme moukou a krátce orestujeme. Okořeníme, podlijeme a povaříme asi 8 minut.

Porce ryby přelijeme na talíři šťávou s pórkem a podáváme s vařenými bramborami.

TIP

Rybu můžeme podlévat malým množstvím vína nebo jen horkou vodou. Dusíme zvolna a přikryté, zachováme tak všechny aromatické látky, dobu dušení příliš neprodlužujeme, aby se nám maso nerozpadalo.