Cuketový slaný moučník

Autor: redakce <okrecepty(at)gmail.com>, Téma: Pizzy, Vydáno dne: 15. 11. 2007

1 hrnek hladké mouky
1/2 sáčku prášku do pečiva
1 lžička soli, majoránky a trochu pepře
1 hrnek nahrubo nastrouhaného tvrdého sýra (asi 100 g)
1 hrnek na kostičky nakrájeného uzeného masa a různé uzeniny dle chuti (co dům dá, asi 250 g)
1 hrnek krájené cibule
2-4 stroužky prolisovaného česneku
sekaná petrželová nať
1/2 hrnku oleje (i méně)
4 žloutky a 4 ušlehané bílky
3 - 4 hrnky nahrubo nastrouhané cukety

Všechny ingredience důkladně promícháme s tím, že ušlehané bílky vmícháme zlehka do těsta až úplně nakonec.
Potom těsto rozetřeme na vymaštěný a strouhankou vysypaný plech a pečeme v předehřáté troubě asi 40 - 45 minut.

TIP

Cuketu můžeme nahradit i dyní, chutná stejně výborně jako cuketa.
Slaný moučník po upečení a vychladnutí nakrájíme na čtverečky a můžeme nabídnout jako výborné pohoštění k vínu, pivu nebo jen tak.