Střapáky ze syrových brambor

Autor: redakce <okrecepty(at)gmail.com>, Téma: Brambory, Vydáno dne: 11. 11. 2007

750 g syrových nastrouhaných brambor
250 - 300 g hrubé mouky
2 vejce
lžička drceného kmínu, špetka soli

Brambory dejte do mísy, přidejte sůl, kmín, mouku, vejce a zpracujte řidší těsto. Lžící nabírejce kousky těsta, rukou je lehce zakulaťte a vkládejte do vroucí osolené vody. Po zavaření je opatrně podeberte, aby se nepřichytly ke dnu a vařte je asi 5 až 7 minut.

TIP:

Střapáky (někde také chlupaté knedlíky) podávejte přelité osmaženou cibulkou. Výborné jsou též přelité škvařenou slaninou nebo uzeným masem, opečenou klobásou a zelím.
Chutnají též jenom nakrájené a opečené na sádle. Jinde se podávají opečené na sádle a zalité rozmíchanými, osolenými vejci s hlávkovým salátem či kys. okurkou. Dobrou chuť!