Benátské rizoto s parmazánem

Autor: redakce <okrecepty(at)gmail.com>, Téma: Rýže, Vydáno dne: 10. 11. 2007

80 g másla
40 g cibule, 2 stroužky česneku
60 g šunky
300 g rýže
200 g sterilov hrášku
75 ml bujónu z kostky
100 g sýra typu parmazán, sůl, pepř

Rýži propláchněte horkou vodou a nechte okapat. Hrášek sceďte. Cibuli očistěte a nakrájejte nadrobno. Česnek prolisujte, šunku nakrájejte na kostičky.
V zapékací míse zpěňte na másle cibuli, přidejte prolisovaný česnek, nakrájenou šunku a mírně osmažte.
K cibuli a šunce přidejte okapanou rýži a hrášek, podlijte horkým vývarem, osolte a opepřete. V troubě duste doměkka. Hotové rizoto posypejte nastrouhaným sýrem.