Bramboráky

Autor: redakce <okrecepty(at)gmail.com>, Téma: Brambory, Vydáno dne: 09. 11. 2007

600 g brambor
80 g hladké mouky
0,5 dl mléka
1 vejce
3-4 stroužky česneku
sůl, kmín, pepř, majoránka
sádlo nebo olej

Bramboráky

Oloupané brambory jemně nastrouháme, scedíme z nich vodu, přidáme mléko, prosátou mouku, vejce, česnek utřený se solí, majoránku, kmín a pepř (podle chuti).
Těsto na bramboráky dobře rozmícháme a na rozehřáté pánvi se sádlem nebo olejem pečeme po obou stranách dozlatova malé bramboráky. Bramboráky po usmažení ihned podáváme, jinak ztratí křehkost.

TIPY:

bramboráky můžeme jíst s kyselým zelím nebo s okurkou jako hlav. jídlo, anebo jako přílohu k masu.